OM KURSEN
Fermenterade grönsaker har ätits sedan urminnes tider och är en del av vår kulturhistoria - ett mathantverk som dessvärre "rationaliserats" bort under de senaste decennierna. Nu är det äntligen dags för gemene man att återerövra denna oslagbara konserveringsmetod. På kursen får du lära dig allt du behöver för att lyckas göra din egen surkål. Genom några enkla principer får du nyckeln för att mjölksyrefermentera i princip allt du önskar. Det är lätt, nyttigt och framför allt så ohyggligt gott!
KURSENS UPPLÄGG
Under kursen varvas teori med praktik. Vi går igenom fermenteringsprocessen, lär oss om dess historia och hälsoeffekter av att äta fermenterade grönsaker. Till sist får du göra din egen surkål att ta med hem, för att sedan öppna och avnjuta lagom till jul.
KURSLEDARE
Solveig Södahl gick från skeptiker till fermenteringsentusiast efter första tuggan fermenterade egenodlade grönsaker för tio år sedan, och har fortfarande svårt att hitta baksidor med denna produkt. Hon har i många år hållit kurser i fermentering i olika sammanhang (svinnrestaurang/studieförbund/kulturkalas/pensionärsgrupper/odlarföreningar…) och brinner för att tända gnistan av entusiasm kring detta fantastiska mathantverk till andra. - "Fermentering är enkelt, gott och lika spännande varje gång!"
KURSAVGIFT
650 kr
I kursavgiften ingår fika och allt material du behöver i form av behållare, salt och grönsaker. Du behöver bara dyka upp som du är.
Kursavgiften återbetalas till 100% vid återbud fram till 3 dygn före kursstart, därefter återbetalas 50%.
NÄR
Onsdag 15 november
kl 17.30-20.30
VAR
Lin & Lera Byggnadsvård
Larv Västergården 7
534 62 Larv
Fermenterade grönsaker har ätits sedan urminnes tider och är en del av vår kulturhistoria - ett mathantverk som dessvärre "rationaliserats" bort under de senaste decennierna. Nu är det äntligen dags för gemene man att återerövra denna oslagbara konserveringsmetod. På kursen får du lära dig allt du behöver för att lyckas göra din egen surkål. Genom några enkla principer får du nyckeln för att mjölksyrefermentera i princip allt du önskar. Det är lätt, nyttigt och framför allt så ohyggligt gott!
KURSENS UPPLÄGG
Under kursen varvas teori med praktik. Vi går igenom fermenteringsprocessen, lär oss om dess historia och hälsoeffekter av att äta fermenterade grönsaker. Till sist får du göra din egen surkål att ta med hem, för att sedan öppna och avnjuta lagom till jul.
KURSLEDARE
Solveig Södahl gick från skeptiker till fermenteringsentusiast efter första tuggan fermenterade egenodlade grönsaker för tio år sedan, och har fortfarande svårt att hitta baksidor med denna produkt. Hon har i många år hållit kurser i fermentering i olika sammanhang (svinnrestaurang/studieförbund/kulturkalas/pensionärsgrupper/odlarföreningar…) och brinner för att tända gnistan av entusiasm kring detta fantastiska mathantverk till andra. - "Fermentering är enkelt, gott och lika spännande varje gång!"
KURSAVGIFT
650 kr
I kursavgiften ingår fika och allt material du behöver i form av behållare, salt och grönsaker. Du behöver bara dyka upp som du är.
Kursavgiften återbetalas till 100% vid återbud fram till 3 dygn före kursstart, därefter återbetalas 50%.
NÄR
Onsdag 15 november
kl 17.30-20.30
VAR
Lin & Lera Byggnadsvård
Larv Västergården 7
534 62 Larv